Zlatiborci slave – gondola dobila dozvolu

    28.07.2017.
vest sajt 10.02.

Gondola na Zlatiboru konačno je dobila građevinsku dozvolu.

Da je Ministarstvo građevine, infrastrukture i saobraćaja izdalo dozvolu, objavio je predsednik opštine Čajetina i lider Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović na svom profilu na Fejsbuku.

Prema dosadašnjem planu, gondola Gold Zlatibor treba da ima devet kilmetara i biće najduža te vrste na svetu. Trasa od centra Zlatibora do vrha Tornik košta 13 miliona evra, a projekat je finansirala opština Čajetina.

U odluci je navedeno i da građevinska dozvola prestaje da važi ako radovi ne počnu u roku od dve godine od dana pravnosnažnosti rešenja. 

Na osnovu te odluke investitor se obavezuje da pre izdavanja upotrebne dozvole izvrši spajanje nabrojanih zemljišnih katastarskih parcela u građevinsku parcelu, i da osam dana pre početka izvođenja radova prijavi početak građenja objekta Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 

Investitor se obavezuje da obezbedi stručni nadzor izgradnje, navodi se u rešenju i dodaje da se za radove ne obračunava doprinos za uređenje građevinskog zemljišta. 

Ovo rešenje je, kako je navedeno, konačno u upravnom postupku i protiv njega se ne može uložiti žalba, ali se može pokrenuti upravni spor, podnošenjem tužbe Upravnom sudu Srbije u roku od 30 dana od dana prijema rešenja.

Izvor: B92

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone