Žičara Nizhni Novgorod

    25.08.2017.
nizny novgorod3

Žičara Nizhni Novgorod (NNC), integrisana je u mrežu javnog prevoza, sa 3,6 kilometra dugom trasom koju je izgradila POMA, firma koja je takođe proizvela opremu za Gold Gondolu Zlatibor. Ovaj linijski objekat prevozi putnike iz centra grada Nižnja doobalnog područja Bor.

Žičara je smanjila kružno putovanje od 27km preko autoputeva i puteva do direktne i udobne vožnje od 3,6km preko reke Volge. Zahvaljujući gondolama, vreme putovanja je smanjeno sa 90 minuta na samo 13 minuta.

Sistem je inicijalno dizajniran za prevoz putnika, ali se brzo pretvorio u popularnu vožnju za posetioce, podstičući lokalni turizam. Zasamo 80 rubalja ($ 1.50 USD), kablovski automobil je vrlo isplativo transportno rešenje za sve putnike, pružajući jedinstven pogled iz ptičje perspektive okolnog pejzaža.

Sistem žičare nosi oko 2 miliona putnika godišnje dužinom od čak 861m između dva 82m visoka tornja i 3,6km ukupne dužine između dve stanice. Ova gondola predstavlja vrlo impresivno dostignuće i pokazuje izuzetan tehnološki rast i inovacije u industriji žičara.

nizny novgorod4 nizny novgorod2 nizny novgorod nizny novgorod3

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone