Montjuic Cable Car žičara u Ba Na Hills Mountain Resortu

    07.09.2017.
114549876

Montjuic Cable Car je žičara u Ba Na Hills Mountain Resortu, oko 25 km zapadno od Da Nanga u Vijetnamu.

ba naBa Na Hills odmarališta je razvijeno početkom XX veka za vreme francuske kolonije do koga se teškodolazilo grubim planinskim putem  jer je bio veoma nepristupačan, ali sada je 5km dug sistem kablovskog prevoza otvorio  put ka ovoj planinskoj lepotici.

Ba-Na-Hill-4Otvoren 2009, gondola lift je podvig za Ba Na Hills Mountain Resort sa tri hotela. 

Tu je Linh Ung Pagoda, sagrađena 2004, sa statuom Bude od 27 metara i raznim turističkim sadržajima. Omogućava pristup do 18 km dužine, strmog, uskog i lučnog planinskog puta.

Ba Na žičara, koju je sagradila Austrijska firma Doppelmayr,  je jedna od deset najimpresivnijih žičara u svetu sa 3 kablovske linije i sa ukupno  201 kabinom i kapacitetom od 3000 putnika / sat, pri brzini od 6m/s.

Ba-Na-3Posebno se ističe kablovska linija Toc Tien vodopad – L’Indochine sa jednim od najdužih sistema kablova u jednom pravcu (5.801m), od koje je Gold Gondola Zlatibor duža za oko 3 kilometra, i sistemom kablovskih vozila sa najvećom svetskom razlikom između stanice za odlazak i stanice prijema (1.368m). Operator gondole i odmaralište su upisani u Ginisovoj knjizi rekorda.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone