Gold gondola Zlatibor – Najduža panoramska gondola na svetu

    18.09.2017.
gggg

Tok radova: prva vožnja do polovine 2018. godine

Radovi na najdužoj panoramskoj gondola na svetu Gold gondola Zlatibor, počinju na vrhu Tornika u četvrtak, 21. septembra 2017.godine u 12 časova. Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, u prisustvu velikog broja građana Zlatiborskog okruga i turista, simbolično će otpočeti gradnju nalivanjem prvog betona. Uz trubače i osveženje koje su pripremili domaćini, prisutni će se upoznati sa daljim planovima na izgradnji najduže panoramske gondole na svetu i potencijalima buduće turističke atrakcije.

Panoramska žičara iz podnožja Tornika u četvrtak  besplatno prevozi sve zainteresovane građane  do lokacije radova. 

Deo radova na izgradnji Gold gondola Zlatibor započet je u februaru i maju ove godine na dve narodne mobe kojima se odazvalo više hiljada građana Zlatiborskog okruga i turista. Opština Čajetina inicirala je mobe pod sloganom “Narod gradi gondolu” u znak protesta protiv sporosti državnih organa u izdavanju neophodnih dozvola za gradnju.

Izvođač radova je MPP Jedinstvo iz Užica.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je u julu ove godine građevinsku dozvolu Opštini Čajetina za prvu fazu izgradnje žičare, na završnoj stanici na vrhu Tornika, čime su se stekli uslovi za zvaničan početak radova.

Do kraja godine očekuje se dobijanje građevinskih dozvola i za preostale četiri faze izgradnje gondole jer je rešavanje imovinsko–pravnih odnosa u završnoj fazi.

U prvoj polovini 2018. godine planiran je završetak radova i prva vožnja Gold gondolom Zlatibor.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone