Dobijena dozvola za izgradnju početne stanice Gold Gondole

    06.03.2018.
Bojana Božanić

Opština Čajetina 28. februra dobila je dozvolu za nastavak radova na izgradnji najduže panoramske gondole na svetu – Gold gondole Zlatibor! U toku je postupak prijave radova koji će krenuti, kako je i najavljivano, čim vremenski uslovi to dozvole.

Problemi po pitanju imovine u državnoj svojini, koji su ranije blokirali izdavanje dozvole za gondolu, postupno se rešavaju uz velike napore nadležnih službi opštine Čajetina.

Poslednja stanica, za koju je, zanimljivo, prvo izdata dozvola, na devet kilometara dugoj vazdušnoj trasi ove kabinske žičare – gondole, koja će spojiti centar Zlatibora sa vrhom Tornika, završena je pred Novu godinu.

Direktorica Gold gondole, Bojana Božanić, u izjavi za Požega radio, kaže da se nastavlja sa faznom gradnjom, a sve zbog imovinsko pravnih problema. Kako nam je rekla uskoro počinju radovi na početnoj stanici gondole, pošto je krajem februara stigla dozvola za njenu gradnju.

Gold gondola Zlatibor je imala i svoju promociju na, upravo završenom, Sajmu turizma u Beogradu, gde su posetioci njihovog štanda imali priliku da se nakratko nađu na Zlatiboru, u okviru „kutka virtuelne stvarnosti“ i to upravo u jednoj od 55 kabina Gold gondole i u realnom vremenu se provozaju trasom kojom će se gondola kretati – od centra Zlatibora do vrha Tornika, uz pomoć virtuelnih naočara.

To iskustvo doživeo je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji nije krio svoje oduševljenje, nakon virtuelne „vožnje“ i upoznavanja sa turističkom ponudom Zlatibora.

Sa gondolom će se, na ovaj virtuelni način, upoznati i potencijalni turisti u Rusiji na sajmu turizma u Moskvi, na kome će se predstaviti Turistička organizacija Zlatibor.

 

 

Izvor: Radio Požega

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone