Izjava Bojane Božanić za Zlatiborske vesti

    02.04.2018.
DSC_2969

 

Bojana Božanić očekuje da se ispoštuje planirana dinamika radova na početnoj stanici u centru Zlatibora, ali i nastavi sa radovima na podizanju stubova celom trasom gondole s obzirom, kako kaže, da su imovinski odnosi rešeni i da neće biti prepreka da se taj cilj ostvari.

 

Dinamika radova po planu

bojanaUporedo sa početkom radova na izgradnji početne stanice gondole, za koju je građevinska dozvola dobijena 27. februara, u skladištu u Braneškom Polju biće urađeno i izdvajanje opreme za ovu fazu gradnje – kaže Bojana Božanić, direktorka JP „Gold gondola Zlatibor’’, koja očekuje da se ispoštuje planirana dinamika radova na početnoj stanici gondole, ali i nastavi sa radovima na podizanju stubova celom trasom gondole, s obzirom da su imovinski odnosi rešeni i da neće biti  repreka da se taj cilj ostvari.

– Dugo smo čekali da krenu radovi od početka, kako i priliči jednom ovako velikom projektu, izvođači su spremni i samo zimski uslovi na terenu sprečavaju da se krene punom parom – ističe  Bojana Božanić i pojašnjava da je početna stanica konstrukcijski veoma slična završnoj stanici koja je locirana na vrhu Tornika, kao i da će pristupni putevi i blizina skladišta doprineti tome da radovi budu završeni u najkraćem roku. Podsećamo da je pri dobijanju građevinske dozvole za početnu stanicu gondole Božanićeva izjavila da je ta dozvola dokaz o rešenim imovinsko-pravnim odnosima, dobijena posle višemesečnog natezanja sa žalbama koje su upućivali držaoci na tom zemljištu.

– Uporedo s radovima na početnoj stanici nastaviće se tokom proleća i radovi na polaganju elektroenergetskog kabla za gondolu od centra Zlatibora do međustanice kod Ribničkog jezera, gde će se nalaziti glavna pogonska stanica za struju. Ostalo je i nešto sitnijih poslova na poslednjoj stanici, koje prošle godine nismo stigli da uradimo zbog snega, što će sada takođe biti obavljeno. Izvođači  su potpuno spremni da krenu u sve te aktivnosti, svima nam je želja da što pre završimo – kaže direktorka JP „Gold gondola Zlatibor’’.

 

Zatvorena finansijska konstrukcija

Bojana podseća da je  opština Čajetina potpuno zatvorila finansijsku konstrukciju za ovaj kapitalni projekat.

– Platili smo i opremu koja je stigla u Braneško Polje, zatvorili finansijsku konstrukciju vezanu i za izvođenje radova. Očekujem da u bližem narednom periodu dobijemo i građevinske dozvole za preostale tri faze. Ukoliko sve bude kako treba, namera nam je da do kraja ove godine završimo gondolu i da se vozimo njome od centra Zlatibora do vrha Tornika. Tada će, nadamo se, virtuelna tura „Gold gondole’’ koju smo promovisali na sajmovima u Beogradu i Moskvi postati prava, realna vožnja, jedinstvena atrakcija u Srbiji i turistički ponos Zlatibora – ističe sagovornica „Zlatiborskih vesti’’.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone