Uz zvuke trube dočekana srpska Nova godina u Jablanici

    14.01.2019.
62115474157951105

Program je počeo oko 18 časova paljenjem ostataka badnjaka, da bi potom usledio program za decu. Predstavom ”Lepi Zeka”, glumci narodnog pozorišta iz Užica zabavljali su najmlađe da bi ih do oduševljenja dovela pojava “Božić Bate” po završetku predstave. Mališanima su uručeni peketići a najhrabriji su se publici predstavili recitacijom ili pesmicom.

Oko 20 časova počeo je kulturno -umetnički program, kada je uz uz zvuke trube, Užičkog kola i pesmu počelo pravo slavlje. Kao i sveke godine posetioci su mogli da se ugreju čašicom kuvanog vina ili rakije, popiju čaj a mogli su probati i specijalitete kao što su lovački gulaš i kuvani kupus.

Program je zatvoren Novogodišnjom lutrijom u kojoj su najsrećniji odneli kući vredne nagrade a priređen je i Novogodišnji vatromet.

Manifestaciju je organizovalo  Turističko udruženje Jablanica i MZ Jablanica  uz pomoć Turističke organizacije Zlatibor, Sportskog centra Čajetina, Lovačkog udruženja Jablanica, u  saradnji sa pomesnom crkvom a pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone