Gold gondola po ekološkim standardima

    12.03.2019.
Untitled_Panorama1 (800x382)

Gold gondola Zlatibor neće biti samo najatraktivnija turistička ponuda u ovom delu planete. Biće to najduža panoramska gondola na svetu koja će pritom da ispunjava sve ekološke zahteve.

Pre svega, najveći broj gostiju će do vrha Tornika umesto automobilima da dolazi ovim prevoznim sredstvom koje će, u početku, da pokreće struja. Plan je da kasnije gondolu pokreće solarna energija.

Direktorka JP Gold gondola Bojana Božanić često u razgovorima sa poslovnim partnerima i novinarima naglašava da će ovo prevozno sredstvo biti ekološko i energetski efikasno. Pritom će biti i u skladu sa prirodnim okruženjem.

Vozeći se od centra Zlatibora, preko Rubničkog jezera gde će se nalaziti međustanica, do vrha Tornika, turisti će moći da uživaju u pogledu na prirodne lepote Zlatibora i okolnih planina i udišu mešavinu čistog planinskog i morskog vazduha.

Gondola je već privukla i veliki broj investitora, koji planiraju da grade u blizini njene početne i krajnje stanice, kao kod međustanice. Svi objekti gradiće se u skladu sa standardima zaštite životne sredine.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone